Share:


Character and mechanism of metals failure in high fire temperatures

Abstract

Metalų suirimo aukštoje temperatūroje pobūdis ir mechanizmas


Analizuojama plieno veikiama pastovios apkrovos ir kintamo temperatūros lauko elgsena. Pateikiama preliminari informacija, charakterizuojanti veiksnius, kurie lemia plieno suirimo pobūdį (trapų ar plastiśką). Pagrindinis dėmesys skiriamas temperatūros, deformacijų greičio, įtempimų būviams apibūdinti. Nurodoma, kad irimas prasideda vystantis natūraliems bei augant plastinių deformacijų sukeltiems mikroplyšiams.
Nustatyta, kad tirtų konstrukcinių plienų trapiai plastiškas irimas vyksta dominuojant vienai iš irimo rūšių. Tyrimai, atlikti įvairiomis sąlygomis, parodė, kad suirimą sukelia mikroplyšių atsiradimas ir plėtimasis. Suirimo pobūdį (trapų ar plastišką) lemia įtempimų lygis, temperatūros ir deformacijų greičiai, be to, veiksniai yra tarpusavyje susiję. Plastinės deformacijos inicijuoja net ir visiškai trapų suirimą. Ypač svarbus suirimo formavimuisi plastinio tekėjimo gesinimas, esant dideliems deformacijų greičiams.
Atlikti tyrimai liudija, kad plieno elementai ar gelžbetoninių elementų armatūra gaisro metu gali trapiai suirti.


First Published Online: 26 Jul 2012

Keyword : metals failure in fire

How to Cite
Bednarek, Z. (1996). Character and mechanism of metals failure in high fire temperatures. Journal of Civil Engineering and Management, 2(5), 6-13. https://doi.org/10.3846/13921525.1996.10531544
Published in Issue
Mar 31, 1996
Abstract Views
315
PDF Downloads
230
Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.